Слънчев бряг е един от най-известните морски курорти в Южна България. Разположен в красив залив с формата на полумесец, той е носител на престижната награда „Син флаг” за екологично чисти плажове. В непосредствена близост до него се намира архитектурният и археологически резерват Несебър. На север курортът граничи с последните възвишения на Стара планина и вилното селище Свети Влас.

Слънчев бряг ежегодно привлича десетки хиляди туристи с невероятния микс от море, настаняване, нощен живот и незабравими емоции.

Плажната ивица е с дължина повече от 8 км и ширина от 30 до 60 м, със ситен златист пясък и естествени дюни. Курортът предлага голямо разнообразие от водни атракции и забавления, както и удобства за почивка и релакс.

В Слънчев бряг има летен театър и открито кино, детски кътове, търговски центрове и базари. Комплексът работи 24 часа в денонощието, за да задоволи високите изисквания на туристи от всички националности и възрастови групи, предлагайки невероятно изживяване и незабравима лятна почивка.