Чист въздух и красива природа

България е позната и предпочитана от българските и чуждестранните туристи целогодишна дестинация, със специфичен облик и национална идентичност – природна, архитектурна и културна. Със запазени традиции и природа, страната е позната не само със своята приказна красота, примесена с духа на древните култури, но и с гостоприемните местни жители.

Българските планини са целогодишна дестинация за любителите на красивата природа и екстремните изживявания. Шестте различни планински вериги предлагат многообразие – от високите, покрити със сняг върхове, до заоблените зелени хълмове и горите, приютяващи минерални извори и уханни поляни. Условията за ски в курортите на планините Рила, Пирин и Родопи са перфектни със своята материална и леглова база, красива природа и достъпна цена. Курортният град Банско бе обявен за зимната столица на Балканите и редовно домакинства при провеждането на ски състезания от международен ранг.

 

Плаж, море, слънце…

Българските черноморски курорти примамват всяко лято със златисти плажове, слънчеви дни и красиво море, множество атракции и денонощни забавления. Българското Черноморие предлага лукса на най-модерните хотели и заведения, съчетани с очарованието на градовете архитектурно-исторически паметници Несебър, Созопол и Балчик, както и с балнео и СПА процедурите в Поморие и Албена.

 

9 обекта в списъка на ЮНЕСКО

Потенциалът на страната не се изчерпва само в планински и морски туризъм. На територията на България има 9 обекта, които са включени в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО, повече от 600 минерални извора, приблизително 5% от територията на страната е със статут на защитена територия (включително 3 национални и 11 природни парка), 40 000 исторически паметници, 160 манастири, повече от 330 музеи и галерии, запазено етнографско наследство, национална кухня и традиции в производството на вино.

Именно това прави България толкова примамлива за туристите – нейното богатство и многообразие задоволяват желанията и потребностите и на най-взискателния турист.Галерия